Valg af videoovervågning

Der findes jo flere forskellige slags overvågning der hver har deres fordele og ulemper. Derfor afhænger valget altid af brugen af kameraerne. Skal det bruges til specifikke formål, såsom genkendelse af biler eller nummerplader i en indkørsel eller mere overordnet formål som f.eks. dokumentation af tyveri eller slagsmål om natten.

Opløsning er ikke lig med kvalitet

Opløsning er naturligvis en faktor for den endelige billedkvalitet, især detaljeringsgraden af billede, men høj opløsning er ikke ensbetydende med et godt billede. Der er mange andre faktorer der spiller ind, eksempelvis kameraets optik, objektivtypen og mulighed for at indstille zoom og fokus. Generelt er god belysning meget gode parametre for at opnå bedst resultat med kvalitet af billedet. I dagstimerne er det at, det, der skal filmes er godt oplyst samtidig med at sollyset ikke går ind i kameraets linse. Til optagelse om natten findes der såkaldte infrarøde dioder. Antallet og typen af dioder afgør kvaliteten når der filmes om natten eller i mørke.

Privat brug af videoovervågning

Til den private forbruger findes der mange anvendelsesområder til videoovervågning. Det kan være både overvågning af ejendele i forhold til hærværk, husdyr eller som en del sf sikring mod tyveri i hjemmet. I forhold til sidstnævnte kan det dels have en præventiv effekt da politiet kan finde optagelserne meget nyttige skulle forbryderne blive filmet.

For at sikre et almindeligt parcelhus med videoovervågning skal der typisk 2-6 kameraer op for at dække alle vinkler og kroge samt alle rum i huset hvorfra forbrydere kan påtvinge så adgang.  Det vigtigste at tænke på når man vælger kamera, enten analog eller digitalt, er at linsen passer til det område du vil overvåge og at der er nok belysning. Det er især om natten, enten om det er en ekstern lysenhed eller med kameraets night vision.

Linsen på kameraet er grundlæggende afgørende for, hvor tæt på objekter fremstår på optagelserne samt hvor stor betragtningsvinklen er. Den mest almindelige linse på et overvågningskamera er 3,6 mm, hvilket giver en synsvidde på 65 grader. Denne type linse er designet til at filme objekter der er tæt på og dækker en afstand på op til 10 meter. Afstanden afhænger selvfølgelig af kameratype.

Hvis man ønsker at filme objekter længere væk skal man have et kamera med at kraftigere zoom.  Hvis man nu siger 15 – 20 skal man være opmærksom på at betragtningsvinklen mindskes, hvilket betyder at man ser mindre af området du vil filme. Derfor vil det hensigtsmæssigt at vælge forskellige kameratyper, med forskellige zoomegenskaber.

Disclaimer

Author: James

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *