• 15. July 2024

Populære brætspil

Brætspil er populære igen. Selvom det vælter ud med digitale titler, er det analoge marked med. Fyldt med nostalgi leder vi efter vores barndoms brætspil i butikkerne, for igen at kunne samle vennerne eller familien om terninger og pap. Brætspillets comeback er bemærkelsesværdig, når man tænker på, hvor store muligheder teknologien ellers giver os. Alligevel er brætspil stadig populært, men hvilke bør man spille?

Backgammon

Backgammon er et gammelt traditionsrigt spil, der blev opfundet i Arabien. Det er ved at blive rigtig populært igen, hvilket ikke mindst skyldes internettet, der giver en endeløs række af muligheder for at spille backgammon i forskellige afskygninger. Backgammon spilles af to personer, men man kan sagtens være flere om det. Fx kan man spille en turnering, hvor man til sidst kårer en vinder. Man kan også spille hold, således at man er flere på samme hold. Uanset hvad, så er backgammon igen blevet utroligt populært.

Skak – et populært brætspil

Et andet brætspil, der er blevet virkelig populært igen, er skak. Skak er et fantastisk sjovt spil og tilmed god hjernegymnastik. Det er et brætspil for 2 spillere og et af verdens mest populære. Det gælder om, at vinde ved at sætte modstanderen skakmat, hvilket kan ske ved at angribe dennes konge på en sådan måde, at angrebet ikke kan afværges.  Skak kan spilles alle steder og på alle niveauer. Hvad enten du er nybegynder eller en skakstormester, så kan du altid finde en på dit niveau, da der findes både skakcomputere, hvor du selv kan indstille sværhedsgrad, samt onlinemuligheder, hvor der altid er en modstander klar til at møde dig. Skulle du nu sidde og få lyst til et spil skak, og har du ikke lige et spil ved hånden, kan du se det store udvalg af skakspil hos hyggeonkel.dk lige her: http://www.hyggeonkel.dk/overblik/skak/.

Trivial pursuit

Et andet populært spil, som enhver familie med respekt for sig selv må eje, er paratvidenspillet trivial pursuit. Spillet blev opfundet af Chris Haney og Scott Abbott i 1979. Spillet findes i forskellige udgaver anlagt efter emne eller målgruppe. På verdensplan er spillet solgt i mere end 75 millioner eksemplarer. I den klassiske udgave er spørgsmålene inddelt i seks kategorier (Geografi, Underholdning, Historie, Kultur/litteratur, Natur/Videnskab og Sport/Fritid). Spørgsmålene læses fra et spørgsmålskort. Spillerne svarer efter tur, idet en spiller dog kan fortsætte med at svare, hvis denne formår at svare korrekt. Svarer en spiller korrekt mens vedkommende har sin spillebrik placeret på et kategorimærkefelt, erhverves et såkaldt kategorimærke (populært kaldet en “ost”), og når en spiller har erhvervet seks forskellige kategorimærker svarende til de seks kategorier, kan vedkommende forsøge at vinde spillet på spillepladens midte ved enten at besvare et spørgsmål i en kategori valgt af modspillerne eller ved at besvare et forud vedtaget antal spørgsmål fra et spørgsmålskort.

Trivial pursuit er et rigtigt familiespil, hvor alle kan være med, da det også fås i en børneudgave. Det er et spil, som samler familien og som især er populært til hyggeaftner. De mange solgte eksemplarer af spillet, illustrerer hvor populært spillet egentlig er.

Der er altså en række populære brætspil, som stadig spilles meget. Ovenstående er blot et udpluk af en stor jungle af populære brætspil, der er på markedet.

 

Disclaimer

One thought on “Populære brætspil

  1. Selv om den her artikel er ved at have et godt stykke tid på bagen, så er den absolut ikke mindre aktuel i øjeblikket – i hvert fald ikke hjemme hos os.
    Under hele Corona-nedlukningen har vi nemlig spillet brætspil som aldrig før. Vi kunne jo ikke blive ved med at bruge al tiden på at se Netflix og sætte vores hus i stand. Og så blev det altså brætspillene, som vi kastede os over. Og det tror jeg vil hænge ved i meget, meget lang tid. Det er nemlig super hyggeligt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *