Mobile computere

Da jeg for et lille års tid siden søgte et job som salgsassistent i en temmelig stor computerforretning her i København, havde jeg på forhånd ikke de store forhåbninger om at få stillingen, for jeg kunne ikke prale af erfaringer fra netop den branche.

Jeg har taget min uddannelse i en forretning, der sælger hårde hvidevarer, og efter den færdiggjorte uddannelse fik jeg lov at fortsætte i jobbet, hvilket jeg bestemt var meget glad for, idet jeg altid har kunnet lide at rådgive de kunder, der kom for at købe for eksempel en vaskemaskine. Mange har nemlig ikke på forhånd besluttet sig for, hvad sådan en maskine skal kunne klare, og der er reelt stor forskel på behovene fra familie til familie.

Men det endte nu alligevel med, at jeg fik jobbet med at sælge computere, og min arbejdsgiver understregede ved ansættelsen, at jeg de første uger skulle regne med at være en slags ”føl” hos en af de mere erfarne sælgere, så jeg kunne lære noget om computere, før jeg selv skulle stå med ansvaret overfor kunderne.

Og det var et par lærerige uger, hvor jeg blandt andet fandt ud af, at man skal holde sine personlige holdninger for sig selv. Min mentor forklarede mig, at hvis man for eksempel selv bedst kan lide computere fra Apple eller Windows-baserede computere, så skal man holde sine holdninger for sig selv, for ellers risikerer man at støde en kunde fra sig.

Men noget andet er at rådgive kunden om, hvilken type computer der er det rigtige valg for vedkommende, og den del af jobbet blev jeg hurtigt god til. Mange kunder kommer for eksempel og fortæller, at de står og mangler en computer, som først og fremmest skal bruges til at gå på internettet og kommunikere via mails, og så er der jo ikke meget grund til at anbefale dem en stationær computer, der kan køre alle mulige slags programmer.

I sådan et tilfælde skal man finde ud af, om kunden kan klare sig med en lille, smart tablet, som jo er nem at tage med sig overalt, men som sagtens kan opfylde deres behov for at gå på nettet og skrive og modtage mails, men som omvendt nok ikke er det rigtige valg, hvis man skal skrive lange epistler.

Her forleden dag havde jeg en kunde, som selv gav udtryk for, at hun var i tvivl om, hvorvidt hun ville have en iPad, eller om hun skulle ofre lidt mere og købe en bærbar computer. Hendes behov lige her og nu var faktisk udelukkende kommunikation via internettet, fordi hun og hendes mand havde købt et sommerhus, som de brugte flittigt, og så ville hun gerne kunne tjekke mails og gå på nettet, når de er ude i sommerhuset. Pricerunner er i øvrigt et fremragende sted at finde en bærbar – se her: http://www.pricerunner.dk/cl/27/Baerbare

Vi havde en grundig snak om hendes behov, og det endte faktisk med, at hun valgte en bærbar, for den skulle faktisk være fast stationeret i sommerhuset, og så vil den alt andet lige give hende nogle flere muligheder, end en tablet kan byde på.

Disclaimer

Author: Oliver

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *