• 14. June 2024
Puslespil er blevet populært

Puslespil er blevet populært under Corona

På trods af at de første puslespil blev lagt allerede tilbage i 1760, hvor det var et forsøg på at vride hjernen til det absolut maksimale, så er puslespil stadig en aktivitet, der bliver praktiseret rundt omkring i de danske hjem.

Puslespil anvendes potentielt til at lære, udvikle, underholde og udfordre vedkommende, der lægger brikkerne.

Da Corona boltrede sig indover Danmark uden forbehold, tvang det et massivt antal af borgerne ud i uvisheden, usikkerheden og uvidenheden.

Det betød, at mange måtte forøge de mange timer i hjemmet enten som kvag af hjemmearbejde, isolation eller sygdom.

Corona-perioden huskes især for pressemøder en masse, rengøring, gør-det-selv projekter, og så var der lige puslespillet, der fik enorm indflydelse på de primære aktiviteter i hjemmet.

Forskellige typer af puslespil

Butikkerne oplevede et kæmpe boom på efterspørgslen af puslespil i alle afskygninger.

Der skulle både købes puslespil af den helt svære og udfordrende slags til de voksne, som anvendte det til meditation, og som et eventuelt afbræk fra dagene hjemme med hele familien, ligesom børnene skulle beskæftiges med at lægge brikker, så stimulationen og aktiveringen ikke dalede mens, at de opholdt sig væk fra institutionerne og skolerne.

Uanset hvilket puslespil det gjaldt, så gik de som varmt brød. Det var en aktivitet, som danskerne valgte aktivt at bruge mange penge på.

Der findes puslespil, hvor du kan drømme dig helt væk i motivet, ligesom der er versioner, hvor det er temaer såsom årstider, ferie, gastronomi, dyr eller design, der pryder overfladen, når brikkerne bliver til en samlet helhed.

Der var på samme tid flere, der gjorde en dyd ud af at finde puslespil, der kunne fange hele familiens interesse. Heriblandt kunne et personligt puslespil med et billede af børnene eller det ultimative familiebillede, hvor alle er samlet, være meget eftertragtet.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *